Bewust van de omgeving

Binnen, maar ook buiten school ligt er een hele wereld te wachten op de kinderen. Deze wereld betrekken we bij ons onderwijs; in onze lessen, thema’s en projecten en in de activiteiten binnen en buiten de school.

Rondom de school hebben we een avonturenplein aangelegd met verschillende activiteitenzones: een actieplein met uitdagende klimtoestellen, een plas- en draszone met kikkerdril en ander waterleven, zones om te spelen en zones om tot rust te komen en waar je met elkaar kunt praten of een boek (voor)lezen. Ook is er een buitenpodium voor (spontane) optredens en een kring van zitelementen waar je met je hele klas een buitenactiviteit kunt doen.

Vlak bij de school ligt het uitdagende Henri Dunantpark met speelpark de Splinter. We gebruiken het park bij ons bewegingsonderwijs (sport en spel), natuuronderwijs  en burgerschapsactiviteiten (adopteer een straat).

Ook voor de culturele en kunstzinnige vorming kijken we over de grenzen van ons schoolplein heen. Bezoek aan musea, theater of tentoonstelling. Zo halen we de wereld buiten voor de kinderen “naar binnen”.